У Підмосков'ї виявили тіло ексдепутата Верховної Ради України Іллі Киви. Ліквідовано зі стрілецької зброї - ЗМІ

У Підмосков'ї (РФ) виявили тіло екс-депутата Верховної Ради України Іллі Киви. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Водночас український активіст і волонтер Сергій Стерненко заявив у Telegram, що його джерела підтверджують ліквідацію Ківи.

За інформацією від джерел РБК-Україна, ліквідація ТОПового зрадника, колаборанта і пропагандиста Іллі Киви - спецоперація СБУ. Злочинця ліквідували зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, Кива 2019 року став нардепом від ОПЗЖ, до цього він служив у Національній поліції України. Наприкінці січня 2022 року на тлі чуток про підготовку росією нападу на Україну політик вилетів до Іспанії і більше в Україну не повертався.

За даними проєкту Bihus.info, Кива осів у росії. Він неодноразово робив проросійські заяви. 6 березня Ківу заочно повідомили про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. 10 березня суд у Львові заочно обрав політику запобіжний захід у вигляді арешту. Пізніше його оголосили в міжнародний розшук.

Наприкінці квітня Кива звернувся до путіна з відкритим листом, у якому попросив надати йому "політичний притулок" у росії.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті