У новому уряду Британії підтвердили підтримку України - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поспілкувався з новопризначеним главою МЗС Великої Британії Девідом Леммі. Про це він 5 липня написав у мережі "Х".

Дипломати обговорили двосторонні відносини та майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

"Щойно провів розмову з новопризначеним міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі, під час якої я привітав його з початком роботи на чолі британської дипломатії. Я вдячний своєму колезі за підтвердження непохитної підтримки України з боку Великої Британії в усіх сферах", — пише Кулеба.

Було також обговорено розвиток двосторонніх відносин та проаналізовано майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

Крім того, Кулеба додав, що міністр закордонних справ прийняв його запрошення відвідати Україну з візитом.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті