У НАТО розробляють план масштабної евакуації поранених з лінії фронту на випадок можливої війни з росією

План масштабної евакуації поранених з лінії фронту в разі можливої війни з Росією зараз розробляють у НАТО. Про це повідомив голова командування з логістики Альянсу, генерал-лейтенант Александер Зольфранк в інтерв’ю Reuters, опублікованому 25 вересня.

"Завдання полягатиме в тому, щоб швидко забезпечити високоякісну допомогу, в гіршому випадку, великій кількості поранених", - сказав Зольфранк, не уточнивши, скільки поранених військовослужбовців очікує НАТО.

За словами генерала, НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених військовослужбовців з лінії фронту в разі війни з росією, можливо, за допомогою госпітальних поїздів, оскільки евакуація повітрям може виявитися неможливою.

Зазначається, що майбутній сценарій медичної евакуації відрізнятиметься від досвіду союзників в Афганістані та Іраку, бо, як сказав Зольфранк, у випадку конфлікту з росією західні військові, найімовірніше, зіткнуться зі значно більшою зоною бойових дій, більшим числом поранених і принаймні тимчасовою відсутністю переваги в повітрі поблизу лінії фронту.

Уточнюється, що планування медичної евакуації є частиною набагато ширшої ініціативи НАТО, ініційованої вторгненням Росії в Україну в 2022 році, щодо перебудови та підвищення своєї спроможності стримувати і захищатися від будь-якого російського нападу.

Раніше повідомлялось, що США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $375 млн

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті