США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $375 млн. В Пентагоні повідомили, що до нього входить

Сполучені Штати оголосили про новий пакет допомоги Україні на 375 млн доларів. Про це повідомило Міноборони США на своєму сайті 25 вересня.

"Адміністрація Байдена оголошує про додаткову допомогу у сфері безпеки для України. Сьогодні Міністерство оборони оголосило про додаткову підтримку у сфері безпеки, щоб забезпечити Україні інструменти, необхідні для перемоги в боротьбі з російською агресією. Це включає в себе дозвіл на пакет Presidential Drawdown Authority (PDA), який оцінюють у 375 мільйонів доларів, щоб надати Україні додаткові можливості для задоволення її найнагальніших потреб, включно зі зброєю класу "повітря-земля"; боєприпасами для ракетних систем і артилерії; бронетехнікою; і протитанковою зброєю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пакет включає в себе наступне:

- боєприпаси класу "повітря-земля";

- боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

- артилерійські боєприпаси калібру 155 мм і 105 мм;

- ракети з трубчастим пуском, оптичним стеженням і дротовим наведенням (TOW);

- протитанкові комплекси "Джавелін" і АТ-4;

- броньовані машини безпеки M1117;

- автомобілі із захистом від мін і засідок (MRAP);

- легкі тактичні автомобілі;

- системи броньованих мостів;

- стрілецьку зброю;

- патрульні катери;

- підривне обладнання та боєприпаси;

- запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання і транспортування.  

"Це шістдесят шостий транш обладнання, наданого адміністрацією Байдена із запасів Міністерства оборони для України з серпня 2021 року. Сполучені Штати продовжать працювати разом із приблизно 50 союзниками та партнерами в рамках Контактної групи з оборони України та пов'язаних із нею коаліцій із забезпечення військового потенціалу, щоб надати Україні підтримку, необхідну для перемоги у війні", - йдеться також у повідомлення Міноборони США.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що затримки в постачанні військової допомоги з боку членів Альянсу вплинули на довіру їм з боку України, й посилення ролі НАТО в цьому процесі може вирішити ситуацію

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті