У МЗС Норвегії оголосили про виділення 250 млн євро на підтримку енергоінфраструктури України

Міністр закордонних справ Королівства Норвегії Еспен Барт Ейде під час візиту до Києва оголосив про новий пакет енергетичної підтримки України напередодні зими. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Сьогодні ми оголошуємо про пакет підтримки в розмірі EUR250 млн саме на енергетичну інфраструктуру. Тут ми працюємо з українською владою і міжнародними партнерами для підтримки ремонту й допомоги з новою сучасною інфраструктурою", - сказав міністр.

Він також нагадав, що Норвегія нещодавно оголосила про збільшення Nansen Support Programme for Ukraine до 11,4 млрд євро.

"І лише цього року ми виділили 2,3 млрд євро, тому що в нас є дуже сильне послання, коли йдеться про нашу фінансову підтримку військового сектору та цивільного сектору, включно з енергетикою: Україна потребує підтримки тут і зараз", - наголосив він.

Крім того, глава відомства зазначив, що Україна також потребує підтримки в довгостроковій перспективі. Він запевнив у "гарантованій підтримці", і "в разі війни, і в разі миру".

"Поки війна триває, ми поруч. Коли війна буде виграна на користь України, ми все ще поруч у зусиллях із відновлення, реконструкції та приєднання України до ширшої Європи", - заявив Ейде.

Як повідомлялося, окупанти від початку війни завдали по станціях "Укргідроенерго" понад 140 ракетних ударів. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті