Окупанти від початку війни завдали по станціях "Укргідроенерго" понад 140 ракетних ударів

По об'єктах ПрАТ "Укргідроенерго" від початку повномасштабної війни, крім підриву окупантами Каховської ГЕС, було завдано понад 140 російських ракетних ударів. Про це заявив голова наглядової ради "Укргідроенерго" Валентин Гвоздій на засіданні Економічного та екологічного комітету ОБСЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Гвоздія, загальний збиток від ракетних ударів перевищує кілька мільярдів доларів.

Знищення Каховської ГЕС, зокрема, призвело до втрати 335 МВт відновлюваної енергетичної потужності, а також погіршення водопостачання в регіоні. Крім того, втрачено 94% систем зрошення в Херсонській області, 74% - у Запорізькій, і 30% - у Дніпропетровській. Загальна втрата становить 18 млрд куб. м води, що еквівалентно двом рокам водопостачання України.

Гвоздій наголосив на важливості захисту енергетичних об'єктів в умовах війни.

За його словами, компанія змушена змінювати свої плани розвитку та зосереджуватися на посиленні безпеки інфраструктури, використовуючи досвід Південної Кореї та Японії, які також стикалися з агресією сусідніх країн. 

Нагадаємо, раніше в "Укргідроенерго" пояснили, скільки років знадобиться для відновлення ДніпроГЕС. 

Статті

Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Всі статті