У Московській області загорілася електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання

Електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання загорілася в місті Балашиха Московської області РФ унаслідок атаки БПЛА ввечері 14 травня. Про це повідомили голова міського округу Балашиха, секретар місцевого осередку "Единой России" Сергій Юров і адміністрація міста в соцмережах.

"На одній із трансформаторних підстанцій у мікрорайоні Павліно сьогодні сталося загоряння", - написав Юров у Телеграм. 

"Пожежа на електропідстанції в Балашисі сталася напередодні ввечері, 14 травня. Про це офіційно повідомили і голова Балашихи, і місцева адміністрація. В адміністрації заявили, що причиною пожежі стало "коротке замикання", а глава міста про причини промовчав. У ЗМІ ж пишуть, що причиною міг стати підпал", - уточнила "ASTRA"

Як з'ясувала "ASTRA", пожежа сталася на підстанції місцевого заводу "Прогрес". На території цього ж заводу розташована в/ч 35533 ФСБ РФ. Згідно з даними сайту Agentura.ru, ця військова частина входить до складу Науково-технічної служби ФСБ РФ. Як повідомляється, центр займається розробкою і виробництвом і тестуванням електронних носіїв різних програм для військового комплексу країни і цивільних підприємств. Як писали ЗМІ, у 2012 році співробітники ФБР припинили нелегальні закупівлі мікроелектроніки у США, кінцевим покупцем якої був науково-дослідний інститут, що перебуває у відомстві ФСБ. Придбану електроніку нібито мали передати військовій частині 35533.

"Раніше, в СРСР, це був Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки (ЦНДІСТ) у складі Оперативно-технічного управління КДБ при РМ СРСР. З метою конспірації іменувався заводом "Прогрес", у районі Залізничний - Балашиха. Наказом КДБ від 17 серпня 1955 р., відповідно до Постанови РМ СРСР №863 від 4 травня 1955 р. Центральне науково-технічне бюро оперативної техніки (ЦНТБ ОТ) було перетворено на Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки (ЦНДІСТ)", - сказано також у повідомленні "ASTRA".

Раніше повідомлялося, що над центром російського Ростова піднімається стовп диму, який видно з усього міста

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті