У Мінреінтеграції пояснили встановлені вимоги до місць тимчасового проживання переселенців

Постанова Кабміну, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання ВПО, вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення переселенців. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі 1 вересня.

"Передбачено розділення приміщень на місця загального користування та з облаштованими ліжко-місцями. Встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим", - пояснюють у міністерстві.

За словами Мінреінтеграції, обласні та Київська міська військові адміністрації зобов’язані у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів. 

Також у міністерстві додали, що рішенням Уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також – затвердити перелік таких місць на території відповідної області. В подальшому такий моніторинг буде проводитися один раз на 6 місяців.

Нагадаємо, що Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення та функціонування місць проживання ВПО.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті