У Міносвіти заявили, що навчальний рік на підконтрольних Україні територіях Курської області РФ: не розпочнеться

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що Україна не має наміру чинити як Росія на підконтрольних їй територіях Курської області. Про це він заявив в інтерв'ю "ВВС Україна"

Відповідаючи на запитання, чи розпочнеться навчальний рік на підконтрольних Україні територіях Курської області РФ, Лісовий сказав: "Не почнеться. Ми на серйозному рівні це обговорювали. Є міжнародне право, ми діємо в нормах міжнародного права. Ми робити так, як Росія, не будемо, а будемо робити краще".

Нагадаємо, 22 серпня заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький заявив, що Україна забезпечуватиме освітній процес дітям у Курській області за потреби, однак про переміщення неповнолітніх на територію України не йдеться. 

Пізніше у Міносвіти заявили, що жодних офіційних рішень про освіту для дітей у Курській області РФ не ухвалювали. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті