У Міносвіти заявили, що жодних офіційних рішень про освіту для дітей у Курській області РФ не ухвалювали

Міністерство освіти і науки України спростовує заяви про забезпечення освіти для дітей на підконтрольних українській армії територіях Курської області РФ. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Сьогодні деякі медіа поширили коментар на тему освіти дітей у Курській області, який був озвучений Михайлом Винницьким, заступником міністра освіти і науки України під час пресбрифінгу. Зазначаємо, що Міністерством освіти і науки жодних відповідних офіційних рішень не ухвалювалося. Заява Михайла Винницького є виключно його особистою думкою та припущеннями і не є офіційною позицією МОН", - йдеться у повідомленні.

Раніше заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький заявив, що Україна забезпечуватиме освітній процес дітям у Курській області в разі потреби.

"Йдеться про те, що, якщо ситуація триватиме так, як вона розвивається зараз і далі, я думаю, що наприкінці вересня - на початку жовтня нам доведеться складати план того, як ми будемо забезпечувати освіту на тих територіях неповнолітнім дітям", - сказав Винницький.

Нагадаємо, у Курській області РФ створено українську військову комендатуру.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті