У Міносвіти заявили, що 69,6 тисяч абітурієнтів отримали рекомендації до зарахування на бюджет

69 603 вступників, які подали заяви до вишів на основі 11 класів та диплома професійного молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Про це  повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Якщо ви отримали рекомендацію на бюджет, напроти однієї з поданих заяв ваш статус змінюється на «Рекомендовано (бюджет)». Будьте пильними, бо рекомендація надається лише на одне бюджетне місце й лише за однією заявою",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для того, щоб підтвердити зарахування до бюджету за одержаною рекомендацією, потрібно: до 18:00 8 серпня онлайн чи особисто у навчальному закладі підтвердити вибір місця навчання; надати копії необхідних документів онлайн/оффлайн; укласти договір про навчання між вузом та вступником.

Далі, вже після зарахування статус заяви зміниться на "Включено до наказу (навчання за кошти бюджету)".

"Зверніть увагу: якщо ви не отримали рекомендацію на бюджет, ваші заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Такі заяви мають статус «Допущено». Рекомендації до зарахування на контракт з’являться в електронному кабінеті з 9 серпня на відкритих та фіксованих конкурсних пропозиціях, на небюджетних — відповідно до Правил прийому закладу освіти",- йдеться у повідомленні.

Серед іншого, у Міносвіти зазначили, що для вступників-контрактників у 2024 році з'явилася можливість отримати державний грант, який зможе частково покрити вартість навчання протягом усієї програми. Як повідомлялося, у 2023 році в Україні 78 680 абітурієнтів отримали рекомендації до бюджету. 

Нагадаємо, раніше у Міносвіти повідомили про запуск реєстрації електронних кабінетів для абітурієнтів. 

Як повідомлялося, абітурієнти з окупованих територій під час вступу будуть мати співбесіду лише з трьох предметів. 

Також повідомлялося, що для абітурієнтів із окупованих територій створили освітні центри, які допоможуть з отриманням документів. 

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті