У Міноборони впроваджують нові механізми контролю за закупівлею електроенергії для ЗСУ

Міністерство оборони України продовжує впроваджувати нові заходи щодо забезпечення належного функціонування Збройних сил України на період воєнного стану, нещодавно ухвалений наказ №651 встановлює новий порядок закупівлі електроенергії для ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту. Про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

Як зазначається, документ розроблений Міністерством оборони України спільно з Міністерством економіки.

Згідно з наказом, закупівля електроенергії має проводитися на підставі рекомендацій, затверджених Міністерством економіки України, та з використанням розробленої тендерної документації.

Наказ, зокрема, передбачає: відкриті тендери через електронну систему закупівель із дотриманням принципів прозорості та недискримінації учасників; учасники тендерів мають надати документи, які підтверджують їх компетентність і досвід у постачанні електроенергії; учасники зобов'язані надавати банківські гарантії для забезпечення тендерних пропозицій і виконання договорів, що забезпечує надійність постачальників; до участі в тендерах не допускаються компанії з Росії, Білорусі та Ірану, що є важливим кроком щодо посилення безпеки країни.

Зазначаєтьсч, що за тендерною документацією критерії оцінки пропозицій мають ґрунтуватися на найнижчій ціні для прозорості процесу.

Учасникам тендерів також дозволяється виправляти технічні помилки, якщо це не впливає на суть пропозиції, а забезпечення виконання договору становить до 5% від суми закупівлі, що гарантує виконання зобов'язань переможцями тендеру.

Затвердження проєкту наказу пов'язане з необхідністю створення єдиного підходу до організації публічних закупівель електричної енергії, підготовки тендерної документації, включно з проєктом договору про закупівлю.

Як повідомлялося, у Міноборони розроблять нові штани з наколінниками, підсумки та бейсболку за запитом військових. 

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті