У Міноборони розробляють нові сухпайки з урахуванням релігійних, медичних та етичних потреб військових

Міністерство оборони України оголошує про зміну підходу до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Про це повідомила прессслужба Міноборони 28 серпня.

Як повідомляється, у межах цієї ініціативи планується значне розширення асортименту сухпайків, що дасть змогу забезпечити військових більшим розмаїттям продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Зазначається, що нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.

ДОТ спільно з Міноборони вже провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та іудейських громад, а також громадських організацій "Кожна тварина" та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, і представниками ринку.

"Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, а й поваги до переконань кожного бійця", - наголосив заступник міністра оборони України Дмитро Клименков.

Як повідомлялося, на Київщині бухгалтера постачальника Міноборони викрили з 4,7 млн євро “чорної” готівки, яку вона перевозила у багажнику. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті