У Мінкульті замислились, як скоротити мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

аступник міністра культури та інформаційної політики з європейської інтеграції Тарас Шевченко заявив, що у зв'язку зі скороченням населення в Україні постає питання, чи потрібно скорочувати кількість закладів культури. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо різке скорочення населення, звучали сьогодні цифри - із 40 до 30 млн. Постає непросте питання мережі закладів культури, кадрове забезпечення. Мережа має близько 30 тис. закладів культури. І непросте питання, яке потребує обговорення й консультацій: чи потрібна оптимізація, чи потрібне скорочення? Якщо скорочується різко кількість населення, чи має залишатися такою ж мережа закладів культури? Так, хотілося б, щоб у кожному селі була бібліотека, але, на жаль, села вимирають, сільське населення скорочується", - сказав Шевченко.

Що стосується людей, які виїхали за кордон, то, за словами заступника міністра, окрім необхідності намагатися повернути їх після завершення війни, необхідно працювати над тим, щоб не втратити їх для української культури, якщо вони все-таки не повернуться.

Однією з відповідей на цей виклик, на його думку, може стати множинне громадянство.

Крім того, Шевченко звернув увагу на те, що статус закордонного українця мають близько 10 тис. людей, хоча насправді їх мільйони.

Нагадаємо, раніше у Мінкульті внесли пересувний цирк разом з марафоном "Єдині новини" до переліку критично важливих для економіки.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті