У Київській області вибухи, працює авіація, у небі невідомі об'єкти

На Київщині вдень 15 лютого працює протиповітряна оборона, місцева влада закликає громадян зберігати спокій і залишатися в укриттях. Про це повідомила у Телеграм прес-служба Київської ОВА.

"У небі Київщини виявили повітряні цілі. У зв'язку з цим працює ППО. Зберігайте спокій та перебувайте в укриттях!" – йдеться у повідомленні.

Наявність невідомих об'єктів у Київській області підтвердили також у командуванні Повітряних Сил та у Головному управлінні розвідки Міноборони (ГУР).

"У небі України зафіксовані ворожі кулі з "відбивачами", які рухаються за напрямком вітру і ведуть радіолокаційну розвідку. Ймовірно, йдеться про металеві кутові відбивачі, за допомогою яких росіяни хочуть вирахувати наші системи ППО. Як правило, навздогін до таких аеростатів рухаються БПЛА противника", - повідомило командування Повітряних Сил у Телеграм.

Представник української розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив, що Повітряні Сили та ГУР відслідковують ситуацію.

"Що стосується невідомих об'єктів, ситуація відома, вони знаходяться під контролем. Справді, є інформація про ворожі наміри. У тому числі збирання даних, виманювання активності українських засобів ППО. Є відповідна реакція та система реагування на подібні загрози", - зазначив Юсов.

У місцевих пабликах та моніторингових групах також повідомляється про вибухи у Фастові, роботі авіації  та збиття одного з ворожих об'єктів у Київській області.

На Київщині також було оголошено повітряну тривогу. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті