У Києві завдання захисту неба майже вирішили, в інших містах працюємо – Резніков

Україна майже вирішила завдання захисту неба у Києві й працює над підсиленням ППО у Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі й Одесі. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму пості в Facebook про підсумки 500 днів повномасштабної війни.

"Я не вірив, що росіяни почнуть обстрілювати ракетами мирні міста. Бо це очевидно протирічило їхній меті. Тому надійний захист нашого неба сприймаю як особистий виклик. У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо.Я не міг уявити, що населення такої великої країни може тотально втратити мораль, деградувати до тваринного стану. Прояви ми бачимо не тільки у страшних злочинах, ми це чуємо у спілкуванні дітей з батьками, чоловіків з дружинами у Росії. Вони самі себе розлюднили", - зазначив міністр.

Резніков також заявив, що Україна бореться за право жити вільно й самому визначати майбутнє "у країні, яка розправить плечі, вийде на новий простір, забезпечить справедливість".

"Після війни це буде нова Україна. Або не буде ніякої", - написав він.

Міністр також зазначив, що в питанні організації оборони Україна "досі значною мірою радянська держава". "Потрібні глибинні перетворення", - наголосив він.

Також він додав, що "найближчим часом нас може очікувати багато потрясінь".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті