У Києві завдання захисту неба майже вирішили, в інших містах працюємо – Резніков

Україна майже вирішила завдання захисту неба у Києві й працює над підсиленням ППО у Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі й Одесі. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму пості в Facebook про підсумки 500 днів повномасштабної війни.

"Я не вірив, що росіяни почнуть обстрілювати ракетами мирні міста. Бо це очевидно протирічило їхній меті. Тому надійний захист нашого неба сприймаю як особистий виклик. У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо.Я не міг уявити, що населення такої великої країни може тотально втратити мораль, деградувати до тваринного стану. Прояви ми бачимо не тільки у страшних злочинах, ми це чуємо у спілкуванні дітей з батьками, чоловіків з дружинами у Росії. Вони самі себе розлюднили", - зазначив міністр.

Резніков також заявив, що Україна бореться за право жити вільно й самому визначати майбутнє "у країні, яка розправить плечі, вийде на новий простір, забезпечить справедливість".

"Після війни це буде нова Україна. Або не буде ніякої", - написав він.

Міністр також зазначив, що в питанні організації оборони Україна "досі значною мірою радянська держава". "Потрібні глибинні перетворення", - наголосив він.

Також він додав, що "найближчим часом нас може очікувати багато потрясінь".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті