У Києві не будуть демонтувати перейменовану "Арку Дружби народів"

У Києві не будуть демонтувати арку "Свободи українського народу" (перейменована "Арка дружби народів"). Про це повідомили 25 квітня у Департаменті культури Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Вказано, що таке рішення ухвалено робочою групою КМДА після вивчення цього питання і консультацій із громадськістю.

Столична влада зауважила, що сенс арки переосмислено, а простір біля неї отримає нову концепцію.

У Департаменті нагадали, що після початку повномасштабного вторгнення Київрада ухвалила рішення про перейменування арки "Дружби народів" на арку "Свободи українського народу". Радянську скульптуру двох робітників – символ возз’єднання України та росії – демонтували у квітні того ж року.

Також у КМДА вважають, що витрата коштів з міського бюджету на демонтаж арки не є сьогодні найнагальнішим питанням.

Нагадаємо, раніше у КМДА заявили, що демонтаж колишньої Арки дружби народів буде нетолерантною дією, і до того ж це небезпечно

Як повідомлялося, Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам'ятки. 

Статті

Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Всі статті