У Києві ексрозвіднику Червінському, який напередодні вийшов з-під варти, обирають запобіжний захід у іншій справі

У Шевченківському райсуді Києва триває засідання у ще одній справі щодо ексрозвідника Романа Червінського., якого напередодні випустили під заставу у розмірі 9 млн гривень у справі щодо обстрілу аеродрому “Канатове”, 18 липня обирають запобіжний захід у справі щодо хабаря службовій особі. Про це повідомляє "Суспільне".

Як повідомляється, п’ятий президент Петро Порошенко, який напередодні вніс заставу за Червінського у іншій справі, також прийшов на сьогоднішнє засідання суду. Він подав заяву, що має на меті взяти Червінського на поруки.

Окрім Порошенка, взяти Червінського на поруки готові народні депутатки від “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко та Вікторія Сюмар, а також колишній політвʼязень Володимир Балух.

Як пзазначається, прокурори просять для Червінського цілодобовий домашній арешт.

Захист просить обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання, а не цілодобового домашнього арешту. Адвокати аргументують це тим, що Червінський має пройти медогляд, крім того, він є діючим військовим.

"І щоразу звертатись за дозволом до прокурора — це нонсенс", — заявила сторона захисту.

У кінці грудня 2023 року з джерел Цензор.нет стало відомо, що Роману Червінському повідомили про підозру в спробі заволодіти 100 тис. доларів, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

"Чоловік обіцяв бізнесмену вирішити питання щодо повернення арештованої на Одеській митниці партії цигарок. Свої послуги оцінив у 100 тисяч доларів, а щоб переконати потерпілого у своїх можливостях, видавав себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби. Нині за вчинення шахрайських дій йому повідомлено про підозру", — йшлося тоді у повідомленні поліції Києва.

Прізвище Червінського при цьому у повідомленні поліції не називалося, але схожий на нього чоловік фігурував на оприлюдненому поліцією відео.

Нагадаємо, раніше ексрозвідника Романа Червінського відпустили під заставу в 9 млн грн. 27 народних депутатів та окремо 51 особа виявили бажання взяти його на поруки. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті