Суд зобов'язав ДБР розпочати кримінальне провадження щодо втручання в діяльність судді Олексієнко, завдяки рішенню якої звільнили Червінського

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочати кримінальне провадження щодо втручання в діяльність судді Кропивницького апеляційного суду Ірини Олексієнко, завдяки рішенню якої звільнили з-під варти ексрозвідника Романа Червінського. Відповідне рішення Шевченківський районний суд Києва ухвалив 24 вересня, повідомили адвокати Червінського Андрій Йосипов та Костянтин Глоба у facebook.

"Шевченківським судом зобовʼязано ДБР розпочати кримінальне провадження за заявою захисту на втручання в діяльність судді Олексієнко Ірини. Судді, яка чи не єдина, хто знівелювала телефонним правом та не побоялася ухвалити компромісне рішення у справі Романа, надавши можливість внесення застави як запобіжного заходу", - написав Йосипов.

Як зазначає "Суспільне. Кропивницький", суддя Олексієнко 15 липня 2024 року в складі колегії суддів ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу Роману Червінському, яке дало змогу внести за нього заставу й звільнити з-під варти. Згодом, 1 серпня Олексієнко надіслала Вищій раді правосуддя повідомлення про втручання в її діяльність. У скарзі йшлося, зокрема, про спостереження працівниками СБУ за будинком судді, за нею самою та її дітьми.

У дописі адвоката Глоби йдеться про те, що суддя "відкрито в процесі під аудіозапис заявила про вчинення щодо неї впливу у справі Червінського зі сторони прокуратури та СБУ".

"Речниця Кропивницького апеляційного суду Юлія Марус в коментарі Суспільному сказала, що Ірина Олексієнко не готова поки коментувати рішення Шевченківського суду, оскільки не ознайомилась з ним", - пише "Суспільне. Кропивницький".

Раніше повідомлялось, що ексрозвідника Романа Червінського відпустили під заставу.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті