У Кураховому, наближеному до зони бойових дій, збиралися оновити парк за 53 млн гривень. Після втручання прокуратури договір розірвано

Договір щодо реконструкції парку культури і відпочинку вартістю 56,3 млн гривень розірвано між Курахівською міською військовою адміністрацією та приватним підприємством за втручання Донецької обласної прокуратури. Про це 10 вересня повідомили у пресслужбі відомтва. 

Встановлено, що на виконання першої черги запланованих договором робіт, зокрема з освітлення, водовідведення та озеленення території, у 2019 році з бюджету вже витрачено близько 43 млн гривень. 

У грудні 2021 року міська рада уклала з підрядником договір щодо другої черги реконструкції, яка передбачала влаштування бігових доріжок на стадіоні, майданчиків для скейтодрому, вигулу собак тощо. В умовах повномасштабного вторгнення РФ в Україну підприємство не розпочало виконувати заплановані заходи. 

Проте, як зазначають у прокуратурі, у грудні 2023 року сторони уклали додаткові угоди про продовження строку дії договору та фінансування робіт на 2024 рік. 

«При цьому бюджетних асигнувань на вказані цілі місцевим бюджетом не передбачено. До того ж, реконструкція об’єкту цивільної інфраструктури мала б відбуватись в населеному пункті, наближеному до зони активних бойових дій», - йдеться у повідомленні. 

У квітні 2024 року з огляду на виявлені порушення прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з вимогою про визнання недійсними додаткових угод. 

Під час судового розгляду сторони добровільно розірвали договір, чим припинили зобов’язання за вказаними угодами. 

Як повідомлялося, на Донеччині скасували майже 400-мільйонний тендер на капремонт дороги, що проходить окупованою територією.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті