На Донеччині скасували майже 400-мільйонний тендер на капремонт дороги, що проходить окупованою територією

Держаудитслужба зупинила виконання договору на ремонт дороги вартістю 390 млн гривень, яка проходить по окупованій території Донеччини. 

Таке порушення законодавства у сфері публічних закупівель виявили аудитори під час моніторингу процедури закупівлі робіт з капітального ремонту автомобільної дороги "Т-05−09 Велика Новосілка — Амвросіївка".

Віомо, що замовник, Служба автомобільних доріг у Донецькій області, не відхилив пропозиції учасників, які не відповідали вимогам тендерної документації в частині підтвердження кваліфікаційних критеріїв. 

Натомість, за відсутності законних підстав, розмістив повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей та уклав договір підряду з одним із учасників на суму 390 млн гривень.

Не погодившись з висновком аудиторів, САД у Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду. Проте суд відмовив позивачу.

Обґрунтованість висновку аудиторів була також підтверджена Першим апеляційним адміністративним судом під час розгляду апеляційної скарги об’єкта контролю.

"Крапку в цій справі поставив Верховний Суд. Після чого на виконання вимог аудиторів Служба автомобільних доріг у Донецькій області припинила зобов’язання за договором в односторонньому порядку", - повідомили аудитори. 

Зазначимо, що ремонт автошляху "Велика Новосілка — Амвросіївка" у 2021 році було замовлено у турецької фірми "Онур".

Правоохоронні органи встановили, що пропозиція обраного підрядника мала бути відхилена, а роботи мали виконуватись у населених пунктах, які окупували ще у березні 2022 року. 

Як повідомлялося, на Донеччині відремонтують 11 автодоріг, які мають важливе значення для евакуації.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті