У Криму помічено військовий транспорт «ядерного» управління міноборони РФ

Військовий транспорт «ядерного» управління міноборони Росії прибув до Криму, пише «Крим.Реалії» з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

«Як зазначається, такі автомобілі були помічені, зокрема, на дорогах Керчі та Керченського півострова. Згідно з переліком цифрових кодів на реєстраційних знаках транспортних засобів ЗС Росії, машини 12-го управління позначаються кодом 39», - пише видання.

12-е Головне управління Міноборони РФ займається зберіганням, експлуатацією та обслуговуванням ядерних боєприпасів. До його складу також входить Служба спеціального контролю, яка стежить за ядерними випробуваннями в інших країнах. 

Видання The Moscow Time також повідомляє, що наприкінці серпня стало відомо, що російські військові посилили захист Кримського мосту, встановивши на ньому самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1». Судячи із супутникових знімків, ЗРПК перебуває там не менше ніж місяць. До цього Міноборони РФ уже вжило низку заходів для захисту переправи. Зокрема, відомство розміщувало поруч із нею «баржу-мішень» як приманку для керованих ракет, а також затопило кілька плавзасобів, встановивши бонові загородження між ними, щоб запобігти проникненню морських безпілотників.

За кілька днів до цього Bloomberg з посиланням на розвідувальне агентство Пентагону (DIA) повідомив, що командування ЗС РФ вирішило розмістити в Криму найсучасніші російські ЗРК - С-500. Рішення було викликане тим, що комплекси С-400 не можуть повноцінно відбивати атаки ЗСУ на півострів за допомогою американських далекобійних ракет ATACMS.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті