У Криму можуть бути системні збої російських систем протиповітряної оборони – ISW

Чергові удари по російській системі ППО поблизу Євпаторії свідчать про те, що в Криму можуть бути системні тактичні збої російських систем протиповітряної оборони. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"14 вересня українські війська завдали удару по російській системі протиповітряної оборони поблизу окупованої Євпаторії в Криму, що свідчить про те, що в окупованому Криму можуть бути системні тактичні збої російських систем протиповітряної оборони", - йдеться в повідомленні.

Так, в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ заявили, що українські війська завдали удару по розташуванню російського зенітно-ракетного комплексу поблизу Євпаторії (68 км на північний захід від Севастополя).

Повідомляється, що українські війська вразили радари та антени системи С-400 за допомогою безпілотників і вразили пускові комплекси двома крилатими ракетами "Нептун".

Додаткові геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно розгорнули батарею С-400 за межами Євпаторії, і що вибух стався в тому самому місці, де в серпні 2022 року була розгорнута російська система С-400.

"Цей удар свідчить про те, що російські війська не були готові перехопити ракети за допомогою системи або не змогли цього зробити", - зазначають аналітики.

У ISW  нагадали, що 23 серпня українські війська завдали удару по російській системі протиповітряної оборони С-400 біля Оленівки в Криму (117 км на північний захід від Севастополя), і другий український удар по значній російській системі протиповітряної оборони за останні тижні вказує на те, що такі тактичні помилки можуть відображати ширшу системну проблема з російською ППО в окупованому Криму.

Як повідомлялося раніше, СБУ та ВМС України цієї ночі ракетами "Нептун" та безпілотниками знищили біля Євпаторії російську систему "ППО Тріумф", вартість якої складає 1,2 млрд. доларів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті