У Кабміні вирішили створити малі об'єкти генерації, менш уразливі для ворожого терору

Планується створення сотні малих об'єктів генерації, які будуть менш уразливі для російського терору. Про це  заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час круглого столу щодо стану енергетики та підготовки до опалювального сезону., повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стан енергетики - один із найбільших викликів для України після безпеки та оборони. З перших днів війни Росія атакує наші енергетичні об'єкти. З кінця березня ми втратили понад 9 ГВт встановленої потужності. Нині Україна робить усе можливе, щоб компенсувати ці втрати та підготуватися до проходження зими", - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, особлива увага акцентувалася на трьох ключових напрямах, за якими уряд і місцева влада зараз працюють: відновлення і ремонт усього, що підлягає відновленню; акумулювання допомоги від міжнародних партнерів; будівництво системи децентралізованої генерації. 

Шмигаль наголосив, що заплановано створення сотні малих об'єктів генерації, які будуть менш уразливі для російського терору.

Прем'єр-міністр зазначив, що особливу увагу було приділено потребам України після ворожих обстрілів.

"Окремо проговорили наші потреби. На жаль, вони значні. Після останніх ворожих атак слід у рази збільшити інтенсивність допомоги. Вдячні США за оголошення нового фінансування для енергетичної допомоги в $500 млн на додаток до $324 млн озвучених раніше. Ці кошти підуть на енергетичні потреби України", - сказав Шмигаль. 

Прем'єр-міністр також висловив подяку адміністрації президента та Конгресу США "за безпрецедентну підтримку, яка стала життєво важливою для України в ці складні часи".

Як повідомлялося. в Україні не залишилося жодної ГЕС, яку б не атакувала РФ. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті