У ДТЕК за тиждень відновили електропостачання майже для 75 тисяч абонентів у трьох областях України

Енергетики операторів системи розподілу (ОСР) "ДТЕК Мережі" з 15 до 21 липня повністю або частково відновили електропостачання 56 населених пунктів, знеструмлених через атаки ворога, завдяки чому світло повернулося до осель майже 75 тис. сімей Дніпропетровської, Донецької та Одеської областей. Про це повідомляє ДТЕК.

"Ворог продовжує щоденні обстріли Дніпропетровщини, особливо півдня області, наближеного до лінії фронту. За тиждень енергетики відновили електропостачання до будинків 39,7 тис. сімей регіону", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Донецькій області зберігається вкрай важка ситуація через активні бойові дії. Енергетики продовжують ремонтувати мережі та обладнання, щойно це стає можливим, і військові дають дозвіл на проведення робіт. З 15 до 21 липня тут вдалося повернути електрику в оселі майже 35 тис. сімей прифронтового регіону.

Своєю чергою, регулярно потерпає від ворожих обстрілів і Одеська область. 17 липня фахівці повернули світло в оселі 165 родин регіону, які були знеструмлені через чергову ворожу атаку.

"Від початку повномасштабного вторгнення ми повернули світло вже 13 млн сімей Київщини, Дніпропетровщини, Одещини, Донбасу та міста Києва. У деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повертали світло вже десятки разів", - зазначив процитований у пресрелізі генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Як повідомлялося, у ЄС заявили, що тісно працюють з Україною, щоб допомогти з відновленням електропостачання

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті