У "ДТЕК" за тиждень повернули електропостачання 25,4 тис абонентів у Дніпропетровській та Донецькій областях

З 7 до 13 жовтня енергетикам операторів системи розподілу (ОСР) "ДТЕК Мережі" вдалося повністю або частково відновити електропостачання 41 населеного пункту та повернути світло до осель 25,4 тис. сімей Донецької та Дніпропетровської областей. Про це повідомила компанія ДТЕК 14 жовтня. 

"Фахівці ОСР "ДТЕК Мережі" відновлюють зруйновані ворогом мережі щойно отримують дозвіл від ЗСУ та ДСНС. Найбільше – на Дніпропетровщині. Особливо страждає південна частина області, наближена до зони бойових дій. З 7 до 13 жовтня нашим фахівцям вдалося відновити низку пошкоджень мереж та повернути світло для 13,7 тис. сімей місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

Водночас російські артобстріли, ракетні, дронові та авіаудари продовжують руйнувати мирні міста та села, зокрема знищують енергообладнання на Донеччині. Минулого тижня компанії вдалося відновити електропостачання у будинках 11,7 тис. сімей на Донеччині, незважаючи на всі виклики безпеки регіону, де точаться активні бойові дії.

"З початку повномасштабного вторгнення ми повернули світло вже 14,9 млн сімей Київщини, Дніпропетровщини, Одещини, Донбасу та міста Києва. У деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повертали світло вже десятки разів", – зазначив генеральний директор "ДТЕК" Мережі" Олександр Фоменко.

"ДТЕК Мережі" розвиває бізнес із розподілу електроенергії та експлуатації електромереж у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. ОСР компанії обслуговують 5,5 млн домогосподарств та 158 тис. підприємств.

Як повідомлялося, Словаччина надаватиме Україні аварійні поставки електроенергії у разі блекауту. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті