У ДПСУ заявили, що РФ може у будь-який момент знову використати Білорусь для агресії

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що попри все ворог знову може спробувати використати Білорусь для нарощування агресії проти України. Про це Демченко розповів в ефірі телемарафону 15 жовтня.

"Ситуація, як і раніше, залишається повністю контрольованою і підрозділами Державної прикордонної служби, й інших складових Сил оборони нашої країни, які посилюють цей напрямок. Можу зазначити, що Росія не має там достатніх сил для того, щоб створити якусь реальну загрозу на цей час, але, звісно, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", - заявив він.

Прикордонник наголосив, що небезпека зберігається попри те що РФ вивела усі свої підрозділи, а у рамках ротації нових вона поки не завезла.

"Ми розуміємо, що у будь-який момент Росія знову може спробувати використати Білорусь для нарощування агресію стосовно України", - додав Демченко.

Він підкреслив, що зараз важливо мати міцні захист, засоби для того, щоб протистояти будь-яким діям, якщо такі стануться.

Нагадаємо, в Об'єднаних Силах відзвітували, скільки заклали мін на кордоні з Білоруссю. 

Як повідомлялося, Україна збільшує кількість прикордонників на Волинському напрямку та будує систему оборонних рубежів. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті