У Дніпрі та Кам’янському завдяки активістам на тендерах зекономили ще понад 50 млн грн

У Дніпропетровській області місцева влада розірвала тендерні договори із кількома підрядниками через завищену  ціну, на яку звернули увану активісти групи «Прозорість та підзвітність». Про це повідомив в.о. першого заступника начальника Дніпропетровської ОВА Андрій Кульбач. 

Як зазначається, у Дніпрі розірвали три договори на утеплення фасадів житлових будівель та капремонт інфраструктурного об’єкту, а у Кам’янському – на придбання кондиціонерів для закладу культури. Замовникам вказали на завищені ціни на будматеріали і обладнання. В результаті було зекономлено понад 50 млн грн. 

«Фахівці групи запобігають необґрунтованим витратам бюджетних коштів. Адже маємо приділяти особливу увагу раціональному використанню фінансування. І весь ресурс спрямовувати на нагальні потреби», – зазначив Андрій Кульбач. 

Витрати за ще одним тендером у Дніпрі скоротили. Йдеться про ремонт харчоблоку в медзакладі міста. Так зекономили майже 384 тис грн.

Загалом завдяки роботі групи «Прозорість та підзвітність» в регіоні скасували або зменшили 66 тендерів. Заощадили понад 785 млн грн.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині завдяки громадським активістам переглянуть ще 5 закупівель із завищеними цінами. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті