У Дніпрі провели жіночий форум з працевлаштування

У Дніпрі відбувся форум з працевлаштування для жінок, у тому числі ВПО, які шукають роботу та представнкуів місцевого бізнесу, що готові запропонувати вакансії. До заходу долучилися також представники Служби зайнятості, громадські організації і міжнародні партнери. Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

Як зазначається, беспосередньо саме спілкуввання відбувалося у форматі діалогової платформи. 

«В області майже 6 тис жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах. Близько 4 тис – це одинокі мами. Окрім працевлаштування їм необхідна підтримка. На території регіону працюють понад 200 міжнародних організацій. Разом ми можемо зробити дуже багато», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень. 

Під час форуму поділилися результатами роботи Жіночих центрів працевлаштування.

Як повідомляється, загалом в Україні таких центрів створили вже 20. Вони діють у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській і Миколаївській областях. У просторах можна пройти курси прикладних професій, котрі допоможуть знайти нову роботу. Ініціатива – для підтримки жінок під час надзвичайної кризи, спричиненої повномасштабним російським вторгненням.

Скористатися можливістю можуть постраждалі від війни, переселенки, жінки з інвалідністю. А ще ті, хто опинився у складних життєвих обставинах, потерпали від гендерно обумовленого або домашнього насильства.

Проєкт реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за фінансової підтримки Європейського Союзу. у партнерстві з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині жінки можуть безкоштовно опанувати стереотипно «чоловічі» професії - стати трактористками чи асфальтоукладальницями. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті