У Десні під Києвом виявили отруйні речовини, що стікають з території РФ

У середу, 28 серпня, стало відомо, що у річці Десна та її затоках виявлено отруйну речовину. Про це повідомляє "Експресо" з посиланням на Вишгородськиого міського голову Олексія Момота.

Як повідомляється, на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення заборонити купання та вилов риби у річці Десна.

У повідомленні йдеться, що у Десні та її затоках виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону.

"КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНИТИ всьому підпорядкованому о/с купатись, переплавлятись, рибалити в Десні та її затоках! До отримання безпечних показників від екологів", - йдеться у заяві.

Заборона діятиме на територіях Броварської, Вишгородської та Пірнівської територіальних громад.

Як повідомлялося, через обстріл окупантами села на Херсонщині 10 людей отруїлись димом. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті