У ДБР заявили, що знали про підготовку нардепа Дмитрука до втечі, але підстав для затримання не було

Слідчі Державного бюро розслідувань знали про підготовку народного депутата Артема Дмитрука до виїзду за кордон, але в них не було законних підстав, щоб затримати його. Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапʼян в етері телемарафону.

Вона зазначила, що законні підстави для затримання могла забезпечити підозра нардепу.

"ДБР і слідство вбачало ознаки підготовки до організації можливої втечі, але у слідства не було законних підстав, щоб убезпечити і довести цей план втечі до провалу. Якби була підозра – були б законні підстави. Не було підозри – не було законних підстав", - сказала Сапʼян.

Радниця з комунікацій нагадала, що підозру нардепу може оголосити лише генеральний прокурор, однак це сталося вже після втечі Дмитрука.

Також Сапʼян прокоментувала відео, на якому зафіксували, що фігурант, імовірно, перебував у торговельному центрі Великої Британії. За її словами, слідчі ДБР звернулися до колег у державі, щоб дізнатися, чи перебуває Дмитрук у Британії.

Наразі місцезнаходження народного депутата встановлюється.

Як повідомлялося, суд заочно узяв під варту народного депутата Дмитрука. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті