У ДБР заявили, що знали про підготовку нардепа Дмитрука до втечі, але підстав для затримання не було

Слідчі Державного бюро розслідувань знали про підготовку народного депутата Артема Дмитрука до виїзду за кордон, але в них не було законних підстав, щоб затримати його. Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапʼян в етері телемарафону.

Вона зазначила, що законні підстави для затримання могла забезпечити підозра нардепу.

"ДБР і слідство вбачало ознаки підготовки до організації можливої втечі, але у слідства не було законних підстав, щоб убезпечити і довести цей план втечі до провалу. Якби була підозра – були б законні підстави. Не було підозри – не було законних підстав", - сказала Сапʼян.

Радниця з комунікацій нагадала, що підозру нардепу може оголосити лише генеральний прокурор, однак це сталося вже після втечі Дмитрука.

Також Сапʼян прокоментувала відео, на якому зафіксували, що фігурант, імовірно, перебував у торговельному центрі Великої Британії. За її словами, слідчі ДБР звернулися до колег у державі, щоб дізнатися, чи перебуває Дмитрук у Британії.

Наразі місцезнаходження народного депутата встановлюється.

Як повідомлялося, суд заочно узяв під варту народного депутата Дмитрука. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті