У Білорусі сьогодні вибухнув російський "Шахед"

У білоруському місті Калинковичі вранці у четвер, 3 жовтня, вибухнув російський ударний БПЛА типу Shahed. Про це повідомляє моніторингова група  "Бєларускі Гаюн".

За даними моніторингового каналу, сьогодні вранці, близько 04:55, над Калинковичами було чутно гучний звук вибуху. Цю інформацію вдалося підтвердити з кількох джерел.

Як пише Гаюн, о 04:43 інший моніторинговий канал повідомив про захід "шахеда" в повітряний простір Білорусі та його рух у напрямку Мозиря, на схід від Наровлі.

"Відстань від Наровлі до Калинковичів становить 40 км, які "шахед" може подолати всього за 11 хвилин (середня швидкість - 200 км/год). Траєкторія і швидкість руху "шахеда" свідчать про те, що в момент вибуху дрон уже був над містом. Водночас за нашими даними, в описуваний проміжок часу авіація ВПС РБ над Гомельщиною не фіксувалася", - йдеться у повідомленні.

На підставі цього, "Бєларускі Гаюн" зробив висновок, що сьогодні о 04:55 у Калинковичах вибухнув дрон-камікадзе типу Shahed. Наразі невідомо, чи здетонував він самостійно, чи був збитий силами ППО.

Нагадаємо, у четвер, 3 жовтня, на територію Білорусі залетіли три російські ударні БПЛА типу Shahed. Вони перетнули кордон з Чернігівської області.

Як повідомлялося раніше, 16 липня "Шахед", який призначався для атаки по Україні, вибухнув за 55 км від білоруського Бобруйська.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті