"Шахед", який призначався для атаки по Україні, вибухнув за 55 км від білоруського Бобруйська - "Беларускі Гаюн"

За 55 км від Бобруйська в Білорусі впав і вибухнув «шахед» 16 липня. Про це пише "Беларускі Гаюн".

"Беларускі Гаюн" з'ясував, що дрон-камікадзе типу “шахед”, який зайшов до Білорусі сьогодні в районі 8:40 ранку, розбився в Жовтневому районі Гомельської області. За нашими даними, шахед упав між міським селищем Паричі та агромістечком Любань Гомельської області, що за 55 км від міста Бобруйськ і за 120 км від кордону з Україною", - ідеться в повідомленні. 

У повідомленні підкреслюється: "...Нам достеменно відомо, що під час падіння стався вибух дрона-камікадзе, що прямо підтверджує - "шахеди", які залітають на територію Білорусі, - ніякі не "навчальні" або "розвідувальні", а реальні з боєкомплектом на борту. І призначалися вони для атаки по території України".

Уточнюється, що в районі 8:40 16 липня в Білорусь залетів уже 4-й дрон-камікадзе типу «шахед». Дрон прямував з боку Житомирської обл. України на Наровлю і далі пішов курсом на Бобруйськ. 

Раніше Лукашенко заявив, що в Україні достатньо "нормальних людей, особливо серед військових", з якими можна домовлятися, і пообіцяв обговорити це з путіним.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті