У 110-ій бригаді назвали імена п’ятьох українських військовополонених, розстріляних окупантами

У 110-ій окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка назвали імена п’ятьох українських військовополонених, розстріляних окупантами. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена. Про це йдеться в повідомленні бригади у Фейсбук 19 лютого.

"На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу", - йдеться у повідомленні.

У 110-ій бригаді підкреслюють, що "ЗС РФ – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених". 

"Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)", - зазначають у бригаді.

Також у 110-ій бригаді висловили співчуття родинам полеглих воїнів.

"Наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. Війна жорстока, ми виборюємо свободу високою ціною", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 110 ОМБ заявили, що окупанти обіцяли евакуювати українських поранених з Авдіївки, а замість цього розстріляли

Як повідомлялося, омбудсман Лубінець розповів про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ у Авдіївці.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті