ЦРУ: Путін почне контрнаступ, щоб спробувати повернути Курську область, але боротьба виявиться важкою

Російський диктатор путін почне контрнаступ, щоб спробувати повернути територію в Курській області, захоплену українськими військами, але на російських військових чекає «важка боротьба». Про це заявив заступник директора ЦРУ Девід Коен, - повідомляє «Голос Америки».

На конференції з питань національної безпеки Коен зазначив, що значущість вторгнення ЗСУ, які захопили близько 777 квадратних кілометрів російської території, ще належить оцінити.

За словами Коена, здається, ЗСУ мають намір утримувати «деякі з цих територій протягом певного часу».

«Можна бути впевненим у тому, що Путін почне контрнаступ, щоб спробувати повернути цю територію, - сказав Коен. - Ми очікуємо, що ця боротьба виявиться важкою для росіян».

Путін, вказав Коен, «повинен буде не тільки зіткнутися з тим фактом, що тепер існує лінія фронту на території Росії, з якою йому доведеться мати справу, але і з наслідками всередині власного суспільства через втрату частини російської території».

Успіх України в Курську «потенційно може трохи змінити динаміку» конфлікту в майбутньому, продовжив Коен, не уточнюючи подробиць.

Коен також нагадав, що Росія досягає успіхів у Донецькій області «надзвичайною ціною» у вигляді втрат серед військ і техніки і «невідомо, чи зможе» захопити ключовий український логістичний центр - місто Покровськ. Утім, за його словами, жодна з цих подій «не є стратегічним переломним моментом» для Росії.

Як повідомлялося, Джо Байден заявив, що «Росія ніколи не досягне успіху в Україні».

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті