Байден: "Росія ніколи не досягне успіху в Україні"

Президент США Джо Байден назвав обурливою чергову хвилю ракет та дронів, запущену Росією з метою подальшої руйнації української енергосистеми. Про це повідомляє "Голос Америки".

У заяві Байдена, опублікованій Білим домом 26 серпня, йдеться: "Сьогодні Росія запустила хвилі ракет і дронів по українських містах та енергетичній інфраструктурі. Українська влада повідомляє, що цей обурливий акт призвів до загибелі мирних українців і був направлений на більш ніж два десятки критично важливих енергетичних об'єктів. Я засуджую в найжорсткіших виразах війну Росії проти України, що триває, і її спроби занурити український народ у пітьму. Хочу бути гранично ясним: Росія ніколи не досягне успіху в Україні і дух українського народу ніколи не буде зламаний".

Байден підкреслив, що "Сполучені Штати продовжать очолювати коаліцію з більш ніж 50 країн на підтримку України. Ця коаліція надає Україні вкрай необхідне військове обладнання, включаючи системи протиповітряної оборони та перехоплювачі".

"Як я оголосив на саміті НАТО в липні, Сполучені Штати та наші союзники надали Україні обладнання для п'яти додаткових стратегічних систем протиповітряної оборони, і я переорієнтував експорт систем протиповітряної оборони США, щоб вони були відправлені в Україну насамперед. Сполучені Штати також спрямовують Україні енергетичне обладнання для відновлення її систем та зміцнення стійкості енергетичної мережі України", - заявив Байден.

"Як я сказав президенту Зеленському 23 серпня, підтримка України з боку США непохитна. З лютого 2022 року народ України мужньо захищається від російського вторгнення, відвоювавши більше половини території, захопленої російськими військами у перші дні війни. Україна залишається вільною, суверенною та незалежною країною, і українські сили щодня борються за свою батьківщину та за свою свободу. Сполучені Штати підтримуватимуть народ України доти, доки він не здобуде перемоги", - підсумував Президент США.

Як повідомлялося, внаслідок масованої повітряної атаки РФ 26 серпня в Україні загинули семеро людей, ще 47 отримали поранення.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті