Сирський перевірить ситуацію в 59-й окремій мотопіхотній бригаді, командира якої просить відсторонити "Пташка"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський направить робочу групу в 59-ту окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка з метою перевірки та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Телеграм 15 липня.

"З метою перевірки ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з'єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України", - сказано в повідомленні Генштабу.

Раніше повідомлялось, що захисниця "Азовсталі", парамедикиня 59-ї ОМПБр ім. Якова Гандзюка Катерина Поліщук ("Пташка") звернулася до Верховного головнокомандуючого Володимира Зеленського з проханням вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у перемозі. Зокрема, вона називає комбрига 59 ОМПБр Богдана Шевчука.

Крім того, 13 липня у Facebook дружина зниклого безвісти Вероніка Барда опублікувала звернення від імені рідних бійців 59 бригади. Жінка стверджувала, що почастішали випадки, коли військові зникають безвісти, а командування не надає ніяких пояснень про це рідним. Її чоловік, військовий Олег Барда, зник 11 грудня 2023 року.

"Протягом останнього часу ми з тривогою спостерігаємо масові зникнення наших рідних у Покровському районі Донецької області. Багато з нас втратили зв'язок зі своїми синами, чоловіками та братами. Командування не надає жодної інформації про їх долю, що викликає у нас глибоке занепокоєння і відчай", - йдеться в повідомленні Вероніки Барди.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті