Судді Госпсуду з Сумщини оголошено вирок - 6 років позбавлення волі за одержання неправомірної вигоди, скоєне у 2019 році

Судді Господарського суду Сумської області оголошено вирок за одержання неправомірної вигоди - 6 років позбавлення волі. Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в Телеграм 26 липня.

"26 липня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок судді Господарського суду Сумської області, яку викрили у червні 2019 року на одержанні 4 тисяч доларів США неправомірної вигоди. За вироком суду суддю визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією 1/2 належного їй на праві власності майна та забороною обіймати певні посади строком на три роки", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

"У ході досудового розслідування встановлено, що на початку червня 2019 року суддя висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за винесення позитивного рішення у справі, яка перебувала у неї на розгляді стосовно скасування рішення селищної ради щодо надання дозволу на розробку проекту землевідведення для зміни цільового статусу земельної ділянки", - уточнює НАБУ.

Перебуваючи у себе в квартирі, 5 червня 2019 року суддя отримала наперед обумовлену суму грошей від посередника, який представляв інтереси позивача у справі. У той же день об 11 годині у Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання під головуванням вищевказаної судді, за результатами якого за визначеними наперед домовленостями суддя оголосила вступну та резолютивну частину рішення, яким в повному обсязі задовольнила позов громадянина про скасування рішення селищної ради.

Раніше повідомлялось, що суддя, який відпочивав на Карибах з підробним запрошенням на конференцію з питань допомоги ВПО та дітям-сиротам, отримав підозру.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті