Суд засудив колаборанта Сальдо до 15 років позбавлення волі

Малиновський районний суд м. Одеси визнав так званого "губернатора Херсонської області" Володимира Сальдо винним у державній зраді в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба суду..

"8 листопада 2023 року суд ухвалив вирок, яким визнав винним Сальдо Володимира Васильовича в минулому голову окупаційної "військово-цивільної адміністрації Херсонської області", нині виконуючого обов'язки "губернатора Херсонської області" (під російською окупацією), обвинуваченого у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 111, ч.5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). Під час судових дебатів сторона обвинувачення просила визнати Сальдо винним і призначити йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. "У свою чергу захисник Сальдо В.В. просив постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого", - наголошується в повідомленні.

"Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права займати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років", - йдеться в повідомленні суду.

Нагадаємо, основні активи зрадника Володимира Сальдо, його колишньої дружини та доньки було стягнуто в дохід держави.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті