Суд обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських - столичної історичної будівлі, яку нещодавно знесли. Про це повідомляє «Суспільне»

Як повідомляється, на нього поклали особисті зобов'язання. Йдеться про обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня.

Прокуратура вимагала обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, бо вважає, що є ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування й суду.  Там кажуть, що фігурант у 2023 році виїжджав за кордон через систему «Шлях».

Водночас сторона захисту наполягала в суді, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток.

«Ми маємо докази того, що садиба Зеленських не є культурною пам'яткою. Маємо відповідь від Мінкульту, що об'єкт не внесений в реєстр і не належить до культурної спадщини», — сказала адвокатка.

Сам підозрюваний заявив на засіданні, що не визнає свою вину. За його словами, в садибі Зеленських мала бути реконструкція. Мав бути відновлений її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Нагадаємо, влада Києва вимагатиме від забудовника повністю відновити садибу Зеленськи.х

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті