Суд обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських - столичної історичної будівлі, яку нещодавно знесли. Про це повідомляє «Суспільне»

Як повідомляється, на нього поклали особисті зобов'язання. Йдеться про обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня.

Прокуратура вимагала обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, бо вважає, що є ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування й суду.  Там кажуть, що фігурант у 2023 році виїжджав за кордон через систему «Шлях».

Водночас сторона захисту наполягала в суді, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток.

«Ми маємо докази того, що садиба Зеленських не є культурною пам'яткою. Маємо відповідь від Мінкульту, що об'єкт не внесений в реєстр і не належить до культурної спадщини», — сказала адвокатка.

Сам підозрюваний заявив на засіданні, що не визнає свою вину. За його словами, в садибі Зеленських мала бути реконструкція. Мав бути відновлений її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Нагадаємо, влада Києва вимагатиме від забудовника повністю відновити садибу Зеленськи.х

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті