США заявили про підтримку України після атаки на Курську область

Влада США підтримує дії Збройних сил України (ЗСУ), які вторглися в Курську область РФ. Про це заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

"Ми підтримуємо Україну в тому, що вона робить, захищаючись від російської агресії. Ми вважаємо, що це, очевидно, важливо робити, оскільки ми говоримо про демократію і свободу. І ми будемо продовжувати це робити", - сказала Жан-П'єр.

Вона нагадала, що раніше російські війська атакували Україну з території Курської області, куди зайшли українські військові.

При цьому Жан-П'єр відмовилася відповісти на запитання, чи застосовують ЗСУ американську зброю під час своєї операції.

Як повідомлялося, у Держдепі заявили, що Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курську, але "повсякденну тактику" не завжди обговорюють.

У Євросоюзі заявили, що Україна має право на самооборону і може завдавати ударів по ворогу на його території.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті