У Держдепі заявили, що Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курську, але "повсякденну тактику" незавжди обговорюють

Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курську, але в цьому "немає нічого незвичного", сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу, - повідомляє "Голос Америки" 7 липня.

"Немає нічого незвичного в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням. Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм обладнання та консультації. Але коли справа доходить до повсякденної тактики, то іноді ми спілкуємося з ними, іноді ні. І доречно, щоб вони самі ухвалювали ці рішення", - сказав він.

Міллер додав, що політика США щодо ударів по території Росії американською зброєю не змінилась, але нинішні дії України не суперечать політиці США.

Також у коментарі "Голосу Америки" речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що українські операції має коментувати українська сторона, а завдання США — надавати Україні допомогу: «Нехай українці говорять про свої операції, так чи інакше, це більш доречно… Ми зосередимося на тому, щоб у них було те, що потрібно, щоб захистити себе… Додам, що ми звернемося до наших українських колег, щоб мати трохи краще розуміння».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті