США запровадили санкції проти 42 китайських компаній, які постачали російським фірмам американські "інтегралки"

Сполучені Штати запровадили санкції проти 42 китайських компаній, які постачали російським фірмам, повʼязаним з оборонним сектором, інтегральні схеми американського виробництва. Про це з посиланням на Міністерство торгівлі США пише Reuters 6 жовтня. 

"Влада США у п’ятницю, 6 жовтня додало 42 китайські компанії до списку експортного контролю у зв'язку з підтримкою військово-промислового комплексу РФ", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що китайські компанії, включені до списку, постачали російським фірмам, повʼязаним з оборонним сектором, інтегральні схеми американського виробництва. Окрім компаній з КНР, Сполучені Штати запровадили експортний контроль і щодо семи компаній з Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів та Великої Британії.

Стверджується, що вони сприяли постачанню в росію мікроелектроніки, зокрема тієї, яку РФ використовує для систем точного наведення ракет і безпілотників, що запускаються проти цивільних об'єктів в Україні.

"Сьогоднішнє розширення списку юридичних осіб дає чіткий сигнал: якщо ви постачаєте російському оборонному сектору технології американського походження, ми дізнаємося про це і вживемо заходів", - цитує видання помічника міністра торгівлі США з питань експортного контролю Метью Аксельрод.

Зазначається, що йдеться про список юросіб, до якого вносяться компанії, які США вважає загрозою національній безпеці або зовнішній політиці країни. Для торгівлі з компаніями зі списку постачальники повинні отримувати урядові дозволи.

Раніше повідомлялось, що після зустрічі путіна та Ким Чен Ина Північна Корея почала постачати росії снаряди.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті