США ввели санкції проти російських хакерів

США ввели санкції проти двох керівників російського кіберзлочинного угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn, які відповідальні за атаки проти об’єктів критичної інфраструктури по всьому світу. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на міністерство фінансів США.

Вказано, що під санкції потрапили лідерка угруповання Юлія Панкратова та головний хакер Денис Дегтяренко. 

"Зусилля CARR та її членів, спрямовані на нашу критичну інфраструктуру, становлять неприйнятну загрозу для наших громадян і наших громад, що може мати потенційно небезпечні наслідки. Сполучені Штати вживали і продовжуватимуть вживати заходів, використовуючи весь спектр наших інструментів, щоб притягнути до відповідальності цих та інших осіб за їхню зловмисну кібердіяльність", - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Брайан Нельсон. 

У відомстві розповіли, що з 2022 року CARR проводила малоефективні та нескладні DDoS-атаки проти України, а також урядів і компаній, розташованих у країнах, які підтримали Україну. Водночас наприкінці 2023 року CARR почала заявляти про атаки на системи промислового управління численних об'єктів критичної інфраструктури в США та Європі. Йдеться про маніпуляції з обладнанням промислових систем управління на об'єктах водопостачання, гідроенергетики, водовідведення та енергетики. 

Нагадаємо, кіберполіція викрила киянина, який співпрацював із російськими хакерами. 

Як повідомлялося, РФ очолила перший в історії глобальний рейтинг кіберзлочинності. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті