США можуть передати Україні далекобійні ракети з касетними бомбами - Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена близька до ухвалення рішення про схвалення передачі Україні ракет великої дальності, начинених касетними бомбами, стверджують чотири американські чиновники. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що таке озброєння може допомогти ЗСУ завдати значної шкоди силам російським окупантам у глибині тимчасово окупованих територій.

За словами трьох офіційних осіб США, побачивши в останні місяці успіх застосування бійцями Сил оборони України касетних боєприпасів, що доставляють 155-мм артилерійські снаряди, Вашингтон розглядає можливість поставки однієї або обох армійських тактичних ракетних систем (ATACMS), здатних бити на відстань до 306 км, або керованої ракетної системи залпового вогню (GMLRS) із касетними бомбами.

У разі схвалення будь-який варіант буде доступним для швидкої доставки в Україну, зазначається у публікації.

Наразі українська сторона має 155-міліметрову артилерію, здатну нести до 48 боєприпасів. Система ATACMS, що розглядається, випускатиме близько 300 або більше бомб. Ракетна система GMLRS, тип якої також мають ЗСУ у своєму арсеналі, зможе розсіювати до 404 касетних боєприпасів.

Як зазначили два джерела агентства, оскільки наступ ЗСУ демонструє ознаки прогресу, адміністрація Байдена прагне посилити українську армію "у життєво важливий момент".

При цьому американські чиновники додали, що рішення про відправку ATACMS та/або GMLRS не є остаточним, та може не бути ухвалене.

Як повідомлялося, Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті