Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України ухвалили понад 30 країн і ЄС

Понад 30 країн і ЄС ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України під час зустрічі у форматі "Група семи" + Україна в Нью-Йорку. Про це повідомили на сайті Президента України 26 вересня.

"У Нью-Йорку відбулася зустріч у форматі "Група семи" + Україна, під час якої понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що під час ухвалення Спільної декларації виступили Президент України Володимир Зеленський, президент США Джо Байден, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, голова ради міністрів Італії Джорджа Мелоні та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 

Джо Байден наголосив на тому, що цю декларацію оприлюднюють, щоб засвідчити підтримку України зараз і в майбутньому. 

"Я сповнений рішучості забезпечити, щоб Україна мала те, що їй потрібно для перемоги та боротьби за своє виживання. Завтра я оголошу низку дій для прискорення підтримки українських військових", - заявив він. 

"Головні пункти декларації: всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС, координація підтримки через Українську платформу донорів, надання до кінця року додаткової фінансової підтримки на суму близько 50 млрд дол. США коштом доходів від заморожених російських активів, частину з яких спрямують на оборонні потреби. ...Спільна декларація відкрита для підписання", - йдеться також у повідомленні.

Раніше Зеленський заявив, що заморожування війни призведе до більшої кількості катастроф і страждань.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті