Шольц впродовж 1,5 годин просив путіна вивести війська з України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів 1,5-годинну телефонну розмову з президентом росії путінним, під час якого переконував диктатора вивести війська з України. Про це 13 вересня повідомляє офіційний представник німецького уряду Штеффен Хебестрайт.

За його словами, Шольц закликав шляхи припинити вогонь, повністю вивести російські війська та шукати дипломатичний шлях рішення. Причому таке рішення має ґрунтуватися на повазі до територіальної цілісності та суверенітету України.

Будь-які подальші агресивні кроки росії зіткнуться з відповідними відповідями та не будуть визнані. Також канцлер Німеччини закликав путіна звертатися зі взятими в полон комбатантами відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, а також забезпечити безперешкодний доступ до них Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Також канцлер ФРН наголосив на важливості забезпечення безпеки на Запорізькій АЕС. У зв'язку з цим він закликав уникати ескалації та виконувати заходи, які у своїй доповіді рекомендували у МАГАТЕ.

Нагадаємо, напередодні Макрон знову зателефонував путіну та закликав розпочати переговори з Україною.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті